Dit ben ik

Hetty Jungschläger

 

Gecertificeerd hartcoherentiecoach (bij HeartMath Benelux)

Verpleegkundig specialist (chronische ziekten, niet praktiserend)

Autismecoach (bij Autismecoach Marja Boxhoorn én NCOI)

Mindfulnesstrainer (bij Rob Brandsma)

Mindfulnesstrainer voor volwassenen met autisme (bij Annelies Spek)

NLP Practitioner en NLP Master (bij School voor Online Coaching Karin van Kas)

Tot slot: Autista (diagnose door Annelies Spek)

 

 

Mijn werkpassie is om mensen te coachen en te begeleiden bij het verbeteren van hun gezondheid waardoor zij optimaal gaan functioneren en zij hun dromen en plannen waar kunnen maken.

 

Dit doe ik door het toepassen van de technieken van de HeartMath methode.

Het is een krachtige manier van zelfsturing die ik als hartcoherentiebeoefenaar zelf ook toepas. Mijn kwaliteit van leven is enorm toegenomen sinds ik deze technieken zelf inzet. 

Wil je meer over mijn werkzame leven weten?

Hartcoherentie

Toen ik in 2018 met hartcoherentie begon had ik nog geen idee wat het betekende. Het enige wat ik wist is dat ik van mijn burn-out af wilde. Over mijn gewicht van ruim 110 kilo wilde ik al helemaal niet nadenken.

Door het blijven doen van de ademoefeningen veranderde ik iets aan de werking van mijn lichaam. Ik ging mij steeds beter voelen, zowel  lichamelijk als mentaal.
Dat lukte mij overigens niet in één keer. Het ging met vallen en vooral weer opstaan. 
Uiteindelijk verandert er iets in je systeem van lichaam, denken en voelen waardoor je beter gaat finetunen op je gehele zelf. 

Dat is waar ik jou bij kan helpen: 

  • ik leg je uit wat het betekent voor je om hartcoherentie eigen te maken
  • ik help je om niet alleen routine in de oefeningen te krijgen, maar dat je zelfs voorbij de routine komt! 
  • samen ga je op weg met mij als je tijdelijke bijrijder. Wanneer je weet hoe jouw navigatie werkt en je weet welke route je wilt gaan, stap ik weer uit.

 

Afvallen

Terwijl ik aan het herstellen was van mijn burn-out, kwam ook de wens om mij niet alleen mentaal lichter te voelen, maar ook lichamelijk lichter te worden. 

Als levenslang jojoër had ik inmiddels wel opgegeven dat langdurig gewichtsverlies mogelijk zou zijn. Ik was immers de 60 jaar gepasseerd; een leeftijd waarvan men zegt dat het vrijwel kansloos is om nog af te vallen. 

Door het steeds meer begrijpen op hartsniveau hoe hartcoherentie werkt en het ont-dekken van meerdere ademtechnieken, ontdekte ik mijn eigenwijze manier van omgaan met voeding. Ik bleek de expert te zijn van mijn eigen systeem ofwel mijn navigatiesysteem. 

Door mijn eigen persoonlijke navigatiesysteem te bedienen, wordt de route zichtbaar.  

Ik zag dat mijn route niet rechtstreeks is, maar meer die van een vlinder. Nu ik dat besef, geniet ik enorm van het uitzicht en het avontuur.

Drie jaar deed ik over het afvallen met mijn  hart: ik liet meer dan 40 kilo los. 

 

Autisme

Tijdens deze burn-out kwam naar voren dat ik autistisch ben. Officiële diagnose hoorde ik in 2017 in dezelfde maand dat mijn eerste kleinzoon werd geboren.

In één maand autistisch én oma! 

Na een leven lang merken dat er iets niet klopt, dat het bij mij anders lijkt te gaan dan bij de meeste andere mensen die ik kende, was deze diagnose een enorme opluchting.
Tegelijkertijd is het niet echt chill om te horen dat er 'iets' mis is aan je bovenkamer. Inmiddels weet ik dat er niets mis is, maar wel dat het anders is. 

 

Leven met autisme vind ik een uitdaging, maar door hartcoherentie beoefening weet ik ook dat nu goed te hanteren.

Wanneer je jezelf kent, weet je ook wat je nodig hebt. 

Leren aan te geven wat je nodig hebt is dan de volgende stap.  

 

Ook dat is iets waarmee ik je graag bij help. 
Hierbij is de basis altijd hartcoherentie.

 

 

Mijn verhaal

Na bijna 45 jaar (vanaf 1973) fulltime in loondienst te hebben gewerkt kwam ik in een (autistisch) burn-out terecht. In al die jaren had ik vaak strubbelingen op het werk en dreigde ik vast te lopen of liep ik vast. Dit resulteerde in vele sollicitaties en meer dan 35 banen in de meest uiteenlopende functies. Uiteindelijk ging het helemaal niet meer en moest ik mij ziek melden in 2016.

Ik had het geluk dat ik de juiste mensen tegenkwam die mij hebben begeleid. Een van hen vertelde mij over hartcoherentie en de voordelen ervan. Ik werd meteen gegrepen door het onderwerp en ben er serieus mee aan de slag gegaan. Hartcoherentie in combinatie met de nodige rust en gesprekken zorgde ervoor dat ik herstelde. Ik heb mijn algehele conditie weten te verbeteren en nu voel ik mij gezonder dan ooit!

Binnen de grenzen en de uitdagingen die autisme toch kent, functioneer ik goed en ervaar ik de kwaliteit van leven waar ik al die tijd naar verlangd had.

Door algehele stressvermindering kon ik zelf kijken naar mijn manier van omgaan met voeding. Wat bleek: ik heb geen diagnose gerelateerd aan een eetstoornis. 

Meer dan 40 kilo viel ik af en de eens gediagnosticeerde diabetes met hoge bloeddruk is verdwenen.

Dit alles zorgde ervoor dat ik als een blok gevallen ben voor hartcoherentie! Ik wilde hier alles over weten en ik ben nog steeds aan het leren!

Als verpleegkundig specialist (NP) was de keuze snel gemaakt: ik heb mij omgeschoold tot hartcoherentie-coach. Een eerdere scholing tot mindfulnesstrainer zorgt ervoor dat ik dit soms combineer met mijn hartcoherentietraining.

Ik volgde verschillende coachopleidingen, waaronder ook specifiek voor autisme. Ik ervaar dagelijks zelf wat hartcoherentie voor mij als autista voor mij en mijn werk doet. De overprikkeling en de stress die ik tegenkom kan ik goed hanteren. Hierdoor functioneer ik beter dan ooit én reguleer ik mijn  energie goed.

Hiermee zeg ik zeker niet dat mijn autisme me niet in de weg zit en dat het autistisch zijn geen uitdaging is, want dat is het wel!

Omdat ik mijn eigen navigatiesysteem heb gemaakt om deze uitdagingen aan te gaan, bereik ik doelen die ik eerder niet voor mogelijk had gehouden.

Jouw verhaal?

Dat gun ik jou ook! Cliché: want jij bent het waard!

Wil jij ook:

  • zelf het stuur in handen nemen?
  • zelf bepalen wanneer en hoe lang een bijrijder met je meerijdt?
  • hoe je hartcoherentie als je beste navigatiesysteem gebruikt?
  • hoe je ervoor kunt zorgen dat je bij de scherpste bocht bijtijds weet af te remmen?

 

Dan ben ik ben er voor jou!

Als jouw trainer, jouw sparringpartner, jouw tijdelijke bijrijder. Ik kijk er naar uit om samen met jou op weg te gaan!

Neem contact met mij op voor een gratis vrijblijvend gesprek. Ik beantwoord je vragen en ik vertel je hoe de training er voor jou uit ziet en hoe ik deze individueel op jouw behoeften en mogelijkheden aanpas. Voel je welkom!